Adviseur Leefomgeving / Programmacoördinator Groene Stad Sr. 28-32 u p/w

Baan gegevens

 • Bedrijf: BlueTrail
 • Plaats: Amersfoort
 • Plaatsingsdatum: 20-05-2020
 • Werkniveau: HBO
 • Werkervaring: Meer dan 10 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving

Functie omschrijving

Amersfoort


Functie eisen

Opdrachtspecificaties
Referentienummer: BTIT32290
Omgeving: Amersfoort
Startdatum: 1 september 2020
Einddatum: 2 februari 2021
Optie op verlenging: Ja, 4x 6 maanden
Aantal uur per week: 28-32
Intakegesprek: woensdag 3 juni 2020
Sluitingsdatum: donderdag 28 mei om 09.00 uur. Reacties na deze tijd zullen in principe niet worden meegenomen in het selectieproces.

BlueTrail is op zoek naar een Senior Adviseur Leefomgeving / Programmacoördinator Groene Stad voor 28 uur per week.

Opdracht/functie omschrijving:

Jij bent de regisseur die ervoor zorgt dat de opgaven vanuit stedelijk beheer en kansen in de leefomgeving aansluiten bij wat er leeft in de wijken. Je kijkt welke projecten prioriteit krijgen en zorgt ervoor dat we het maximale resultaat behalen, waarbij we klimaatbestendigheid en groen steeds meer aandacht geven. In die rol ben je trekker voor het deelprogramma Groene Stad en mogelijk ook opdrachtgever voor projectmanagers voor projecten in de openbare ruimte. Je zorgt, samen met andere senior adviseurs, voor de programmering, planning en financiële dekking van de projecten en een goede bedrijfsvoering. Dat dit niet lukt zonder de nodige inhoudelijke expertise en politieke sensitiviteit, spreekt voor zich. Je bewaakt de voortgang en rapporteert aan de betrokken managers en de wethouder. Regelmatig ga je ook op pad om de stad en de projecten goed te leren kennen. Het is immers belangrijk dat je weet waar je het over hebt.

Als senior adviseur initieer, ontwikkel, coördineer en adviseer je over (strategisch) beleid met betrekking tot de leefomgeving in de gemeente. Uiteraard kijk je bij dit alles verder dan je eigen vakgebied en ook verder dan een paar jaar. We verwachten van jou initiatief. Initiatief om ideeën, plannen en programma’s op het gebied van stedelijk beheer en gemeentelijk beleid samen te voegen. Initiatief om de lokale en landelijke ontwikkelingen actief te volgen en ook om uitkomsten van onderzoek te interpreteren en zo nodig te vertalen. Bij dit alles functioneer je ook als adviseur voor de vakwethouder.

Taken:

 • Coördineren van het programma Klimaatbestendige en Groene Stad, met name voor het deelprogramma Groene Stad. Dit doe je samen diverse collega's die werken aan groen in Amersfoort en met de senior adviseur die verantwoordelijk is voor het deelprogramma Klimaatbestendige Stad. Belangrijk hierbij zijn beheersen van het programma (o.m. planning, resultaten en budget), periodiek rapporteren over de voortgang en verzorgen van inhoudelijke en procesmatige documenten voor management en bestuur.
 • Initiëren en ontwikkelen van (strategisch) beleid en plannen met betrekking tot de leefomgeving en het beheer daarvan, is hierop mede gezichtsbepalend. Legt verbinding tussen verschillende beleidsterreinen en afdelingen en bewaakt de integraliteit.
 • Leveren van een bijdrage aan beleidsontwikkeling binnen het werkveld van de afdeling en/of het trekken van thema's op het gebied van professionalisering van gebiedsgericht werken, participatie, kennismanagement en soortgelijke (gemeentebrede) onderwerpen.
 • Analyseren van mogelijkheden, ontwikkelen en agenderen van visie voor de leefomgeving. De senior adviseur haalt voor beleidsdossiers de buitenwereld voor Amersfoort binnen door ontwikkelingen op deze terreinen te vertalen naar (middel-)lange termijn doelen, visie, een strategische agenda en bestuurlijk en ambtelijk handelen.
 • Adviseren in de realisatie van beleidsdoelen van het bestuur. Genereren van management- en bestuurlijke informatie en rapportages over de voortgang van beleid.
 • Coördineren van en/of inhoudelijk adviseren over het behandelen van politiek-bestuurlijke vragen (onder meer raadsvragen) en voorstellen, moties en toezeggingen, en formele verzoeken en klachten vanuit de stad.
 • Opdrachtgever voor integrale (complexe) projecten in de leefomgeving, geeft kaders aan.
 • Ondersteunen, adviseren en inhoudelijk coachen van de collega’s in hun werk.
 • Vertegenwoordigen van de afdeling in strategische projecten en bij in- en externe overlegsituaties. Is accounthouder voor grote en/of complexe organisaties.


Reageren

KNOCK-OUT:

 • Je hebt een HBO+ afgeronde opleiding in een voor beheer van de openbare ruimte relevante richting.
 • Je hebt ruime recente ervaring op het vlak van beheer van de openbare ruimte (adviseur, projectmanager), met recente gemeentelijke werkervaring.

Reacties van kandidaten die geen kennis van/ervaring met de gestelde eisen hebben, worden door de opdrachtgever terzijde gelegd.

Gunningscriteria:

 • Je hebt minimaal 5 jaar (bij voorkeur meer dan 10 jaar) recente werkervaring op het vlak van beheer van de openbare ruimte (adviseur, projectmanager), met recente gemeentelijke ervaring en met stevige/zware onderwerpen en klussen (weging aantal jaar 7%-20%).
 • Je hebt recente kennis van en contacten in Amersfoort, in verband met directe inzetbaarheid.
 • Je hebt inzicht in maatschappelijke, bestuurlijke en politieke verhoudingen.

Competenties:

 • Samenwerken
 • Resultaatgericht handelen
 • Flexibel handelen
 • Onafhankelijkheid
 • Analyseren
 • Visie
 • Omgevingsbewustzijn
 • Leervermogen
 • Schriftelijke communicatie

Uren

Salaris

Salaris in overleg

Informatie over BlueTrail

BlueTrail is intermediair op het gebied van detachering binnen de ICT, overheid en publieke sector, industrie en onderwijs- en zorginstellingen. Door onze jarenlange ervaring binnen de detacheringsmarkt zijn wij in staat de juiste kandidaat aan de juiste opdracht te koppelen. Onze opdrachtgevers zetten aanvragen bij ons uit voor diverse tijdelijke opdrachten met expliciete disciplines/expertises.

BlueTrail
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op AmersfoortVacatureBank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Amersfoort Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Amersfoort.
 • Receptionist

  Eergisteren geplaatst door FlevoDirect

  Met jouw vriendelijke lach en prettige (telefoon)stem ben je het eerste aanspreekpunt van de bezoekers en telefonische klanten. De meeste klanten komen op afspraak naar de showroom, welke jij vooraf met hen ingepland hebt. Je heet klanten welkom, wijst hen de weg, verzorgd de koffie of thee en je handelt de verkopen en/of retouren af. Uiteraard zorg je dat de klanten in een schone en opgeruimde receptieruimte binnenstappen, het schoon en netjes houden van je werkplek valt dus vanzelfsprekend...

  FlevoDirect Uitzendbureau
 • Schilder

  Toegevoegd op 29-06-2020 door Schilders

  Voor een schildersbedrijf in omgeving Utrecht zijn wij op zoek naar zelfstandige schilders. Ben jij flexibel en kun jij goed zelfstandig werken? Dan ben jij wellicht de schilder die we zoeken! Het bedrijf waar je aan de slag gaat is een groot schildersbedrijf die al 56 jaar bestaat. Zij staan voor kwalitatief hoog glas-, schilder- en behangwerk en zoeken een schilder die deze kwaliteit ook graag aan de klanten wil geven. Uitmuntende service staat bij dit bedrijf hoog in het vaandel! De meeste...

  VNOM | Bemiddelaar in de techniek
 • Bijrijder (vakantiebaan!)

  Toegevoegd op 27-06-2020 door FlevoDirect Uitzendbureau

  Wie beter dan je toekomstige collega’s kunnen vertellen waarom het werken bij deze organisatie geweldig is? We laten hen aan het woord:M:  “Nooit geweten dat er bij afvalinzameling zoveel verschillende facetten nog bij komt kijken! Deze organisatie is echt bezig met verduurzamen en afvalscheiding ten behoeve van recycling. Daarnaast is het ook nog eens een hele klantgerichte organisatie: moet er toch nog wat redelijk op kort termijn opgehaald worden? Dan wordt dit gelijk opgepakt” G: “Het...

  FlevoDirect Uitzendbureau
 • Laborant met productietaken

  Toegevoegd op 26-06-2020 door FlevoDirect Uitzendbureau

  Als laborant met productietaken begin je ’s ochtends rond 04.30 uur of 06.00 uur (afhankelijk van je dienst), voordat de productie daadwerkelijk op gang komt. Bij aanvang begin je met het klaarzetten en samenstellen van de benodigde entstoffen voor die dag. Deze entstoffen worden uiteindelijk gebruikt om de dieren van deze broederij mee in te enten tegen verschillende ziektes. Jij bent de eindverantwoordelijke als het gaat om het samenstellen van de juiste entstoffen per land en aanvraag, dit...

  FlevoDirect Uitzendbureau
 • Medewerker nachtdienst food-branche

  Toegevoegd op 20-06-2020 door FlevoDirect Uitzendbureau

  In de functie van productiemedewerker ben je werkzaam op de productievloer van een groot voedingsmiddelenbedrijf. Je voert voornamelijk werkzaamheden uit aan de productielijn. Daarnaast kan het zijn dat je je bezighoudt met het wegrijden van pallets met behulp van een rolplateau. Samen met jou directe collega’s en de machineoperators draag je zorg voor het gehele productieproces.Je hebt de regie over je eigen rooster. Je wordt alleen ingepland wanneer jij de week ervoor aangeeft dat je...

  FlevoDirect Uitzendbureau

AmersfoortVacatureBank.nl - Nieuwe vacatures en CV's in Amersfoort

Interesse in een nieuwe baan of nieuwe collega's in de regio Amersfoort? Op de AmersfoortVacatureBank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

AmersfoortVacatureBank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank